Principiile de colaborare politică ale PDM pentru formarea viitoarei coaliţii de guvernare

big-pdm-constata-aparitia-mai-multor-derapaje-in-ceea-ce-priveste-incalcarea-de-catre-unele-partide-si-organizatii-civice-a-legii-privind-partidele-politice-ale-codului-electoral-si-codului-audiovizu

Partidul Democrat din Moldova a anunţat care sunt principiile de colaborare politică pe care le pune la baza negocierilor cu partidele parlamentare, pentru formarea viitoarei coaliţii de guvernare. Acestea au fost anunțate la o conferință de presă, susținută de către vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari.

Printre prioritățile care vor sta la baza negocierilor se numără interesul cetățenilor și o viața mai bună în Republica Moldova, un angajament în favoarea stabilității politice, sociale a țării, realizarea tuturor reformelor pentru construcția Republicii Moldova, susținerea valorilor democratice, neabordarea subiectelor care nu sunt subiecte de larg interes, un nivel de trai mai bun: creșterea pensiilor, salariilor, oferirea beneficiilor pentru familii, dezvoltarea medicinii, facilități pentru business, sprijinirea agriculturii prin reformarea sistemului de subvenționarea și simplificarea accesului la piețe externe. La capitolul justiție și corupție – toleranță zero față de corupție, eliminarea oricăror ingerințe din sistemul judecătoresc. Următoarea guvernare trebuie să continue dezvoltarea infrastructurii, să soluționeze problema deșeurilor.

”O altă prioritate este patriotismul și încrederea în R. Moldova. Implementarea acordului UE va reprezenta o preocupare majoră a guvernării. Vom duce o politică externă multi-prioritară”, cu dezvoltarea relațiilor de prietenie și parteneriat cu țările vecine, România, Ucraina, dar și cu Rusia și alte state cu economii emergente, a enumerat Cebotari.

În cadrul aceleași conferințe de presă, vicepreşedintele PDM a declarat că formațiunea a adresat scrisori către PPDA şi PAS, prin care îi invită la negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare, astfel încât să fie asigurată o guvernare eficientă a Republicii Moldova, în conformitate cu aşteptările oamenilor.

“Vrem ca oamenii să aibă claritate în cel mai scurt timp posibil privind viitorul proiectelor bune pe care le-a iniţiat PDM. Noi am făcut primii paşi. Chiar în ziua alegerilor, PDM a făcut apel către toate partidele să venim la masa de negocieri. Am declarat că vom discuta fără resentimente. Am înaintat către  PPDA şi PAS câte o scrisoare, prin care i-am invitat la negocieri. Astăzi, repetăm invitaţia noastră, astfel încât până la validarea alegerilor să începem a cugeta la viitoarea colaborare politică, ca să putem purcede rapid la lucru”, a spus fruntașul PDM.

Vicepreședintee PDM a mai adăugat că oamenii își doresc stabilitate, iar pentru aceasta este nevoie de o guvernare responsabilă.

”Asteptăm ca toți politicienii să dea dovadă de maturitate politică. Nu ne dorim anticipate. Acest lucru poate fi evitat dacă va exista consens în Parlament. Anticipatele înseamnă revenirea la haos, frână pentru dezvoltarea economiei, proiectele bune inițiate de noi, pentru investiții străine. Vrem ca stabilitatea să continue și oamenii să aibă încrederea în continuarea proiectelor care le îmbunătățesc viața”, a mai spus Cebotari.

 

You may also like

Comments are closed.

By