Pensionarii apreciază inițiativele guvernării: sunt încântați că vor primi 600 de lei de Paște

bani lei

Moldovenii continuă să aprecieze iniţiativele guvernării. Vestea că vor primi de Paşte un ajutor unic de 600 de lei i-a bucurat pe pensionarii care au un venit lunar mai mic de 2.000 de lei.

În total, ajutorul îl vor primi aproximativ 610 mii de persoane. Peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Restul sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, de urmaș sau alocații sociale.

Pe Valentina şi Gheorghe Prescornic din Logăneşti, Hânceşti, echipa Publika TV i-a găsit în câmp, în timp ce tăiau via. Pensionarii s-au arătat încântaţi de decizie.

„Foarte bun. Cum să nu ne prindă bine, mai ales dacă pensia e mică”, a spus Valentina Prescornic.

Cât de puţin nu ar fi, dar ne prinde bine”, a precizat Gheorghe Prescornic, pensionar.

Şi alţi viitori beneficiari spun că banii le vor prinde bine, mai ales de sărbători:

„Găsim la ce să-i folosim, acum la Paşte, vin fiicele, nepoţii. Dacă ni-i dau suntem nevoiţi să-i primim, că nu o să-i lăsăm. Mai rău când nu îţi dau nimic, dar dacă ne dau, îi luăm”.

„O să ne prindă bine, clar. O să-i folosesc pentru casă, pentru Paştele Blajinilor”.

Anunţul privind acordarea ajutorului unic de Paşte în valoare de 600 de lei a fost făcut de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Iar ulterior, Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru acest proiect.

Documentul va intra în vigoare dacă, timp de 72 de ore, din momentul angajării răspunderii de către executiv, nu va fi depusă o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Ajutor similar a fost oferit de cabinetul de miniştri şi de Crăciun.

You may also like

Comments are closed.

By