Patru indivizi reținuți de polițiști: furau din depozitele de pe strada Miorița // VIDEO

foto-18

Patru indivizi cu vârstele cuprinse între 14 ani și respectiv 19 ani, au fost reținuți de polițiștii sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea mai multor furturi din depozitele amplasate pe strada Miorița.

În primul caz forțele de ordine au fost alertate la data de 11 martie, de către proprietarul depozitului. Acesta a declarat că i-au fost sustrase bunuri materiale. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în depozit prin deteriorarea geamului, de unde au sustras mai multe motoare electrice de model „CP-161”, cauzând un prejudiciu în sumă de 141 000 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 12 martie, când Inspectoratul de Poliție Centru a fost alertat, că persoane necunoscute pe parcursul nopții au pătruns pe teritoriul întreprinderii de unde au sustras bunuri materiale cum ar fi: instrumente predestinate în construcție, prelungitoare, cablu electric. Astfel prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu în sumă de 41 485 lei.

Ulterior, în urma acțiunilor speciale de investigații și urmărire penală, suspecții au fost identificați și reținuți. Aceștia și-au recunoscut vinovăția.

În acest context, a fost inițiată cauză penală pentru furt. Indivizii în vârstă de 18 ani și 19 ani au fost reținuți petru 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție mun. Chișinău, iar minorii sunt cercetați în stare de libertate. Conform legislației în vigoare, ei riscă amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By