Opinie: Reprezentanții Blocului „ACUM” sunt foarte verzi, nu sunt copți în politică, comit greșeli, sunt foarte previzibili pentru Partidul Democrat

maia sandu nastase.jpg5.jpg

Reprezentanții Blocului „ACUM” ar comite greșeli în continuu după alegerile parlamentare, iar acest lucru se întâmplă din cauza că sunt foarte „verzi” în politică. De această părere este jurnalistul Anatol Golea.

„Ei ar avea nevoie de sfaturi, ar avea nevoie nu de sfaturile noastre, Doamne ferește, de sfaturile, nu știu, unor polit-tehnologi. Ei sunt, ca să zic așa, foarte verzi, nu sunt copți în politică, comit greșeli, ei sunt foarte previzibili pentru Partidul Democrat. Partidul Democrat face pasul știind cu exactitate de 150%…”, a spus acesta pentru Europa Liberă.

Potrivit acestuia, PD știe cu exactitate cum vor proceda cei din „ACUM”.

„Ei (democrații n.r.) știu cum vor răspunde și au și pasul următor. Iarăși vor veni cu un răspuns. Începând cu 2016, când a fost întins așa-zisul „măr otrăvit”, când i-au propus susținere Maiei Sandu și dânsa a refuzat foarte stângaci, după care a încercat să rectifice mesajul și de atunci toți pașii, toate răspunsurile sunt previzibile. Eu nu știu, nu am un sfat… Ar putea găsi niște consilieri pe bani europeni, să zicem așa, pentru că ei pierd inițiativa”, a adăugat analistul.

Sursa citată crede că „ACUM” trebuie să vină cu ceva mai consistent decât cele cinci inițiative legislative, care nici proiecte de lege nu pot fi numite.

„Ar trebui să vină și ei cu ceva, pentru că cele cinci inițiative legislative pe care le-au înaintat ei, da, sunt bune, dar… Arată bine până atunci când o să se dovedească că nici proiectele de lege, de fapt, nu sunt. Poate proiectul de declarație despre stat capturat, pe care nu-l va vota nimeni. Și cu ce vii în noul Parlament? Ce vei face? Ce vei propune? Care sunt pașii?”, s-a întrebat acesta.

Golea nu exclude că democrații au fost sinceri atunci când au propus Blocului „ACUM” funcția de premier.

„Eu chiar cred că ei ar fi putut ceda postul de prim-ministru, pentru că actualmente orice alt Guvern care ar veni după Guvernul Filip ar arăta mult mai prost, mai palid. Bani în buget nu sunt, reforme populiste au fost făcute, inclusiv cu micșorarea impozitelor și toate celea”, a conchis acesta.

sursa: ziarulnational.md

You may also like

Comments are closed.

By