Mihăeș: Exponenții blocului ACUM, mai ales juristul Andrei Năstase, știu foarte bine că pachetul de legi propus este anticonstituțional

roman mihaies

Pachetul de legi anunțat astăzi de către liderul blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, este din start contrar legii, iar cei doi politicieni îl promovează la insistența oligarhilor condamnați Victor Țopa și Veaceslav Platon. Opinia a fost exprimată de către analistul politic Roman Mihăeș, într-un comentariu publicat de portalul mesaj.md.

”Exponenții blocului ACUM, mai ales juristul Andrei Năstase, știu foarte bine că pachetul propus este unul anticonstituțional și încalcă procedura înregistrării și adoptării normelor legislative. Dar insistă cu această idee, la fel cum a insistat și Maia Sandu în cadrul unei emisiuni recente la postul de televiziune TV 8. De ce o fac? Motivele pentru care Andrei Năstase și Maia Sandu promovează aproape obsesiv acest pachet de legi este unul care nu are nici legătură cu politica onestă și cu binele cetățenilor. Maia Sandu și Andrei Năstase sunt presați să facă acest lucru, de către oligarhul scăpătat Victor Țopa și raiderul încarcerat Veaceslav Platon. Cei doi vor să se răzbune pe dușmanul lor de moarte, Vlad Plahotniuc și doresc instalarea unor persoane docile la cârma celor mai importante instituții publice”, explică Mihăeș.

Iar pentru că au respins oficial invitația PSRM, Sandu și Năstase lasă o portiță deschisă pentru o cooperare separată cu deputații socialiștii.

”Altfel spus, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt forțați practic să organizeze un puci ascuns, cu largul concurs al deputaților din fracțiunea Partidului Socialiștilor. Întrebarea este: cât de dispuși sunt partenerii externi ai Republicii Moldova să tolereze derapajul anticonstituțional al celor de la PAS și PPDA? Sunt gata să sacrifice statul de drept, doar pentru a aduce la putere niște aventurieri politici?”, mai scrie analistul.

You may also like

Comments are closed.

By