Anatol Golea și Aurelia Peru atenționează că dorința de anticipate a blocului ACUM va lovi în cetățeni: ar fi o bătaie de joc (UPDATE)

nastase sandu
Scenariul alegerilor anticipate este posibil, dar rezultatul lui va fi dezastruos, în primul rând, pentru cetățeni și nu va schimba serios lucrurile pe arena politică. De această părere sunt fostul consilier prezidențial, jurnalistul Anatol Golea și doctorul habilitat în științe politice, fostul consilier prezidențial Aurelia Peru.

„Aici urmează întrebarea: cine va avea de pierdut și cine va avea de câștigat? Bineînțeles că vom avea de pierdut noi, cetățenii, țara, bugetul… Este cert că situația după alegerile anticipate nu se va schimba radical, în sensul că niciun partid nu va putea pretinde la majoritatea parlamentară. În rest, 2, 3, 5 mandate într-o parte sau în alta vedem că nu contează atât de mult și sunt sigur că politicienii țin cont de acest lucru”, a spus Anatol Golea pentru Europa Liberă.

Aurelia Peru este mai categorică. Într-un interviu pentru Ziarul Național, fostul consilier prezidențial spune că alegerile anticipate ar fi o bătaie de joc, iar rezultatul scrutinului din 24 februarie reflectă situația reală din țară.

”Alegerile parlamentare anticipate s-ar solda cu aceeași selecție de actori politici, făcută de alegătorul nostru. Nu are sens. Chiar dacă s-a vorbit mult despre fraudare și stat capturat, după mine rezultatul acestui scrutin reflectă adevărata stare de lucruri din politica moldovenească și dispoziția de vot a cetățenilor. Apoi, la milioanele cheltuite de concurenții electorali și de stat, ar fi o bătaie de joc să mai fim chemați o dată la urnele de vot. Avem ce avem. Avem ce merităm”, a conchis expertul.

Amintim că PDM a transmis scrisori liderilor blocului ACUM, cu invitația la dialog, pentru a forma noua guvernare. Nici Maia Sandu, nici Andrei Năstase nu au răspuns la aceste scrisori. În acest context, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat, într-un interviu pentru deschide.md, că  eventuale alegeri anticipate ar putea fi o problemă serioasă pentru țară și cetățeni, iar responsabilitatea va reveni blocului ACUM.

”Asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma”, a punctat Plahotniuc.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By