7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

INTOXICAȚIE alimentară la Tohatin // Mai mulți copii au fost internați după ce au mâncat la cantina școlii. Doi copii – în reanimare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Mai mulți elevi din comuna Tohatin au fost internați în spital, după ce au mâncat la cantina școlii din localitate. Cazul a avut loc ieri, 5 martie.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost internați 10 elevi, cu vîrstele cuprinse între 7-15 ani, toți având semne de intoxicație alimentară.

Totodată, Ministerul anunță că doi dintre copii au internați în secția reanimare, starea lor de sănătate fiind gravă, dar stabilă. La internare copii prezentau vomă, diaree, febră și semne de toxico-infecție alimentară. La moment, copii primesc tratament necesar și sunt sub supravegherea medicilor.

„Conform informațiilor preliminare, copiii s-ar fi intoxicat după ce au consumat alimente la cantina școlii din localitate. Agenția Națională pentru Sănătate Publică, desfășoară investigație epidemiologică în focar pentru elucidarea cauzei intoxicației. Revenim cu informații și concluzii după finalizarea investigațiilor”, se menționează într-un comunicat al MSMPS.

Într-o postare pe Facebook, primarul interimar al mun. Chișinău a scris că a mers la spital să vadă care este starea de sănătate a copiilor și a anunțat că a dispus suspendarea activității Combinatului de alimentație publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează hrană, inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74 din Tohatin.

„Medicii m-au asigurat că elevii sunt în afara pericolului și vor primi cel mai bun tratament.

Agentia de Sănătate Publică și Direcția Asistență Socială și Sănătate investighează acum cazul. Până la stabilirea cauzei intoxicației, am solicitat suspendarea activității Combinatului alimentar din sectorul Ciocana”, a scris Codreanu.

Analiza de laborator va stabili în timp de 5 zile cauza intoxicației copiilor și în dependență de rezultate, Primăria Chișinău va decide măsurile ulterioare.

53311867_850891828582718_4801333645161791488_n

imagine sus – simbol

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img