INP limpezește apele în cazul altercațiilor din fața Judecătoriei Orhei: un polițist a fost agresat fizic

Screenshot_3

Unul din polițiștii care asigurau ordinea publică în fața Judecătoriei Orhei, în timpul procesului de judecată al lui Gheorghe Petic, a fost bruscat fizic și amenințat cu răfuiala de unul dintre cei circa 50 de protestatarii adunați. În consecință, omul legii a fost nevoit să reacționeze, utilizând mijloace speciale.

”După pronunțarea sentinței, la ora 12:35, polițiștii din grupul de comunicare a IP Orhei a cerut să fie deblocat accesul către sediul instanței, pentru transportarea lui Gheorghe Petic și au atenționat că, în caz contrar, se va aplica legea, dar nu s-a făcut uz de forță. Polițiștii au cerut repetat protestatarilor să deblocheze porțiunea de drum pe unde urma să treacă transportul, însă aceștia au menținut în mod ilegal blocajul. La 12:43, condamnatul a fost urcat în autospeciala escortei, iar angajații INP au deblocat ieșirea și au format un cordon pentru a permite deplasarea în siguranta autovehiculului. În timpul formării cordonului, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat, inclusiv fizic, de unul dintre protestatari, amenințat cu răfuială fizică de către un bărbat din mulțime, astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță”, se conține într-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare.

În același comunicat, INP informează că legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei. De asemenea, INP va analiza imaginile video de la protest.
Totodată, poliția solicită celor care organizează astfel de manifestații să respecte prevederile legale și să nu mai recurgă la provocări, agresiuni sau încercări de a împiedica activitatea polițiștilor.

captura Facebook (Irina Arhire)

You may also like

Comments are closed.

By