Inaugurarea iluminatului public pe Calea Moșilor, sectorul Râșcani // FOTO

img (2)

Strada Calea Moșilor din sectorul Râșcani este deja iluminată. Inaugurarea a avut loc  miercuri, 27 martie.  Calea Moșilor este cea de-a 7-a stradă cu iluminat modern, de la începutul anului 2019, în cadrul Proiectului de reabilitare a sistemului de iluminat a 10 străzi din municipiul Chișinău.

Lucrările au vizat înlocuirea a 110 corpuri de iluminat pe bază de LED, schimbarea cablului de alimentare și a consolelor, pe o lungime de 2,4 km de stradă. Costul proiectului este de 1,9 mil. lei, iar lucrările au fost desfășurate pe parcursul lunilor februarie – martie, curent.

În prezent sunt în stadiu de finalizare lucrările de reabilitare a instalațiilor de iluminat public pe Calea Ieșilor și sectorul Budești 2, ultimele două artere din cadrul proiectului.

Primăria Chișinău menționează că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Alba – Iulia, str. Ciuflea, Viaduct, str. Kiev, șos. Muncești și bd. Moscova au fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 12,4 de milioane lei din cei 14 milioane lei prevăzuți în buget pentru acest scop.

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

By