În atenția ONG-urilor! Ziarul de Gardă a pornit hărțuirea victimei abuzului sexual din partea lui Petic

petic
Ziarul de Gardă a lansat o campanie de denigrare și hărțuire a femeii din Ungheni, care a fost violată de fruntașul PPDA, Gheorghe Petic. Acum, Alina Radu și colegii săi toarnă zoi în capul victimei și îl prezintă pe violator drept ”martir”.
Pentru aceasta, pretinsa publicație de investigații încearcă să acrediteze ideea că femeia violată ar fi singură de vină și prezintă bârfe pe post de probe.
”Oamenii care o cunosc susțin că Viorica preferă petrecerile, fiind o prezență fidelă a cluburilor de fițe din oraș”. ”Era în relații apropiate cu oameni importanți din oraș, cu care participa inclusiv la petreceri”, se arată în articolul publicat în ediția de joi a ziarului. Toate aceste afirmații sunt făcute ”din spusele unor locuitori” din Ungheni, fără să fie prezentat vreun nume sau dovezi.
Mai mult, ”deontologii” de la Ziarul de Gardă o acuză pe victima lui Petic de încălcări ale legii, încercând să-i creeze o imagine de infractor și să-l scoată basma curată pe violator.
”Unii colegi de-ai Vioricăi susțin că, în perioada în care aceasta a profesat medicina, ar fi fost implicată în eliberarea unor rețete pentru persoanele care aveau probleme cu drogurile și din cauza acestui fapt, unele persoane care au fost implicate în acest caz ar fi avut probleme cu legea”, scrie autorul.
După ce au turnat o găleată de zoi în capul femeii, ”jurnaliștii de investigații” precizează că fostul șef al victimei dezminte bârfele de mai sus.
Amintim că omul lui Năstase din Ungheni a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, de prima instanță. Iar procurorii au atras atenție că Petic a refuzat să se prezinte la ședința de judecată în care au fost audiată victima. Mai mult, avocatul acestuia a fost prins cu minciunile, când încerca să-l prezinte pe Gheorghe Petic drept martir ținut în condiții inumane și hrănit cu pește crud înghețat.
”Pe fundalul situației generale din sistemul penitenciar din țară, condițiile de detenție ale deținutului Petic s-au adeverit a fi mai bune în raport cu alți deținuți ai Penitenciarului Rezina (norma sanitară minimă a spațiului de detenție, iluminarea, ventilarea, hrana, riscul contaminării cu boli infecțioase, etc). Însăși Petic, fiind audiat de procurori, a infirmat cele relatate de avocat în fața presei. Careva acțiuni de intimidare a acestuia, prin agravarea condițiilor de detenție nu au fost identificate. Cât privește alegațiile despre hrana cu “peste crud”, acestea s-au dovedit a fi o invenţie a avocatului, procurorii constantând prin probe obiective (video) că produsul prezentat de către avocat presei, nu provine din penitenciar și nu are nici vreo legătură cu această instituție”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.
sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By