Guvernul și-a asumat răspunderea: De la 1 aprilie, pensii indexate cu 5,3%, aproape dublu față de ce era prevăzut, și 600 de lei – ajutor de Paști

lei-moldovenesti-bani-600x360

Guvernul şi-a asumat, astăzi, răspunderea pentru proiectul privind indexarea cu 5,3 la sută a pensiilor, precum şi pentru acordarea ajutorului unic de Paşti, de 600 de lei, începând cu data de 1 aprilie.

“Ne angajăm răspunderea pe un şir de proiecte. Mă refer la acordarea a câte 600 de lei pentru pensionari şi cei cu alocaţii sociale de până la 2 mii de lei, ca la Crăciun. De asemenea, schimbăm formula de indexare a pensiilor, căci formula veche era una joasă, de 3%. După discutiile cu colegii din ministere, am decis să luăm în considerare inflaţia pe ultimii trei ani şi să ajungem la 5,3%, practic dublu decât la forumula veche”, a declarat Pavel Filip, la şedinţa de astăzi a Executivului.

“Vreau să-i dezamăgesc pe cei care au obosit lumea, specialişti la vorbe: noi suntem oamenii faptelor. Cei care vorbesc – vor vorbi, cei care au muncit – vor munci mai departe”, a mai spus şeful Guvernului.

Proiectele de lege privind indexarea pensiilor şi acordarea suportului unic de sărbători vor intra în vigoare în câteva zile.

Inițiativele date au fost anunțate astăzi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, formațiunea își onorează, astfel, promisiunile făcute cetățenilor.

”Partidul Democrat din Moldova va face coaliție cu cetățenii ca să continue faptele bune pentru Moldova, așa cum a procedat în ultimii trei ani. În primele luni de zile din acest an, guvernarea PDM a majorat pensiile pentru o mare categorie de pensionari cu 15,3 la sută: cu 10 procente au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 procente vor fi majorate din luna aprilie. Nici un Guvern nu a făcut vreodată majorări atât de mari pentru pensionari”, a accentuat președintele PDM.

De indemnizația unică de 600 de lei pentru Paști vor beneficia peste 600 de mii de oameni cu venituri mai mici de 2000 de lei pe lună – pensionari, persoane cu dizabilități, beneficiari de alte indemnizații de la stat. Majoritatea – peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By