Descinderi și rețineri la IP Ialoveni: procurorii și ofițerii SPIA au găsit mai multe sume de bani în automobilul agenților de patrulare

politia

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și anticorupție al MAI, au efectuat percheziții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni. Operațiunea a avut loc luni, 25 martie.

Descinderile au avut loc în birourile de serviciu a inspectorilor de patrulare, cât și în automobilul de serviciu al acestora. În automobil, procurorii au găsit mai multe sume de bani.

În urma operațiunii, doi agenți de patrulare au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind escortați în izolatorul CNA, iar alte două persoane urmează a fi identificate și reținute.

Totodată, procurorii anticorupție întreprind măsuri de identificare a tuturor persoanelor care ar fi oferit bani colaboratorilor de poliție.

Angajații INP sunt suspectați de corupere pasivă, conform art. 324, alin.2, lit. b) și c) Cod penal.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanță, agenții de patrulare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By