Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a fost atacat fizic într-o cafenea de către recidivistul Pavel Grigorciuc

sirbu

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a fost atacat fizic, într-o cafenea din centrul Capitalei, de către Pavel Grigorciuc, condamnat penal la patru ani cu suspendare. Informația a fost confirmată de către soția acestuia, Ina Sîrbu, care a fost martora acestui atac, alături de alte câteva zeci de persoane. Deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

„Sergiu mă aștepta pe mine. Trebuia să ne întâlnim. Pavel Grigorciuc trecea pe alături împreună cu avocatul lui Platon și striga în portavoce ‘trădătorule’. Sergiu i-a zis ‘hai să vorbim în cafenea’. Când am intrat eu acolo, Sergiu era așezat pe un scaun, își pierdea cunoștința. L-am urcat, împreună cu colegii, în mașină și l-am dus la spital. Acolo i-au făcut tomografia computerizată de urgență, iar medicii au spus că este o comoție cerebrală puternică. Partea gravă este că loviturile au fost aplicate în zona tâmplei. În prezent el rămâne internat”, a declarat Ina Sîrbu.

Împreună cu Pavel Grigorciuc era și Eduard Rudenco, avocatul raiderului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon.

Poliția a fost anunțată de acest caz, iar Grigorciuc a fost transportat la Inspectoratul de Poliţie Buiucani pentru audieri.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Grigorciuc a recunoscut că l-a lovit pe Sîrbu.

Pavel Grigorciuc a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru dezordini în masă. El este membru al Mişcării „Antifa”, iar în 2015, acesta a primit interdicţia de a intra în Ucraina.

sursa: publika.md

 

You may also like

Comments are closed.

By