12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

CONTROALE la parcul de troleibuze din sectorul Buiucani

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la parcul de troleibuze nr.1 din sectorul Buiucani al capitalei, în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.

Polițiștii au verificat 40 de troleibuze unde au fost depistate mai multe încălcări ale legislaţiei, admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare.

În urma încălcărilor depistate, au fost întocmite 4 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 600 lei lei la 900 lei și cu aplicarea a câte 3 puncte de penalizare pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice. Mecanicului i-a fost înmânată prescripție cu termen de înlăturare a defecțiunilor depistate, iar pentru patru unități de transport a fost anulată ieșirea pe rută din motive tehnice.

Scopul Poliţiei Capitalei este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea transportului public, iar şoferii au fost atenţionaţi să respecte regulile de circulaţie rutieră.

Poliția va continua activitățile la acest compartiment.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img