9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

ATACURI armate la două moschei din Noua Zeelandă: cel puţin 49 de persoane au fost ucise // UPDATE

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise şi 20 au fost rănite în urma atacurilor armate ce au vizat două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă.

Incidentul s-a produs astăzi dimineață la moscheea Al Noor, aflată în centrul oraşului Christchurch, al treilea cel mai mare din Noua Zeelandă. Cea de-a doua moscheie atacată se află în suburbia Linwood.

Patru suspecţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi în urma atacurilor armate.

Unul dintre suspecţi a transmis live, pe internet atacul. Acesta postase pe Facebook un mesaj împotriva musulmanilor. Apoi, cu o cameră prinsă de hainele sale, a transmis momentul în care a intrat în lăcaşul de cult şi a deschis focul asupra celor aflaţi acolo. Contul său de Facebook a fost închis de administratorii reţelei.

Atacatorul s-a identificat ca fiind “Brenton Tarrant” – un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale.

El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină. Prima victimă  fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.

Echipa de crichet a Bangladeshului se afla în incinta moschei în momentul producerii incidentului, însă “întreaga echipa a fost salvată”, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jucătorul de crichet Tamim Iqbal Khan.

NZshooting-720

Mike Bush, un oficial de rang înalt din cadrul Poliţiei neo-zeelandeze, a declarat că au fost descoperite mai multe bombe artizanale amplasate pe vehicule, însă geniştii au reuşit să neutralizeze dispozitivele explozive improvizate fără ca acestea să explodeze.

sursa: mediafax.ro, digi24.ro

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img