Apple te ajută să-ţi monitorizezi mai bine inima. Noua aplicaţie a smart watch-ului

hepta-3350827

Utilizatorii Apple Watch din Europa îşi pot monitoriza sănătatea inimii după ce Apple a anunţat una dintre noile caracteristici ale ceasului inteligent.

După ce a fost aprobat de autoritatea de reglementare, compania făcut o schimbare radicală, ceea ce înseamnă că ceasul poate monitoriza mai bine inima prin electrocardiogramă sau ECG.

Actualizarea va fi disponibilă pentru oricine are cel mai recent model de ceas, precum şi pentru cea mai recentă versiune a software-ului.

În timp ce tehnologia care colecta date ECG a fost prezentă în toate ceasurile din seria 4 de când au fost lansate, Apple nu a reuşit să o activeze deoarece nu fusese aprobată. Asta înseamnă că o noua actualizare va fi capabilă să o activeze automat, fără implicarea utilizatorilor.

Odată ce va fi activată, poate fi utilizată prin simpla deschidere a aplicaţiei ECG speciale, aşezând degetul pe coroana digitală laterală a ceasului şi permiţându-i să facă o analiză. Acesta este apoi afişat pe ecran şi poate fi salvat pentru a-l trimite unui medic.

Deşi numai ultima versiune a seriei 4 a ceasului poate utiliza aplicaţia ECG, noua actualizare aduce şi malte instrumente de monitorizare a inimii. Poate să se uite la fibrilaţia atrială sau la AFib, purtătorului său – urmărindu-i bătăile neregulate ale inimii şi anunţântul dacă acestea apar.

Directorul general al Apple, Jeff Williams, a declarat pentru publicaţia The Independent, într-un interviu exclusiv, că Apple Watch a fost obiectul perfect pentru monitorizarea sănătăţii oamenilor, deoarece este un dispozitiv personal.

„Apple Watch este cel mai personal dispozitiv pe care l-am creat vreodată şi, pentru că îl purtaţi, există oportunitatea de a înţelege mai multe despre corpul dumneavoastră”, a continuat el.

sursa: gandul.info

You may also like

Comments are closed.

By