Analist: Sandu și Năstase condamnă transfugii, dar singuri încearcă să corupă deputați din alte fracțiuni parlamentare

sandu nastase2

Anunțul blocului ACUM că ar putea să-și asume o guvernare minoritară, sprijinită de posibilii disidenți din PSRM și PD este, de fapt, un apel la destrămarea altor partide. Este opinia exprimată de analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

”Cum se potrivește această atitudine cu retorica acidă a partidelor PAS și PPDA contra transfugilor care în 2015 au îngroșat rândurile PDM, ajutându-l astfel să-și creeze o confortabilă majoritate parlamentară? Astăzi acumiștii creează impresia că ar fi niște invidioși pe democrați. Că nu ar avea nimic împotrivă ca ei înșiși să fie susținuți de trădătorii din alte partide”, scrie Petru Bogatu.

În opinia autorului, nu poți să pui capăt unor nelegiuiri prin alte jocuri neregulamentare.

”Ambiția de a fi altfel a celor din PAS și PPDA este salutară, desigur. E bine să îndrăznești, să ai puterea de a sparge barierele anoste, de a ieși din tiparele încremenite în timp. Numai că imaturitatea, inconsecvența și diletantismul sforăitor nu pot doborî oligarhia și nu-s în stare să elibereze justiția din captivitate. Nu e posibil să schimbi lucrurile în bine, să pui capăt unor nelegiuiri prin alte jocuri neregulamentare și încă făcute alandala”, conchide Petru Bogatu.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By