Voronin: Ostaticii moldoveni au fost demult eliberați, Dodon a tărăgănat aducerea lor acasă

voronin3

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, crede că piloții moldoveni, ținuți ostatici în Afganistan, au fost eliberați mai demult, iar Igor Dodon a tărăgănat aducerea loc acasă.

”Acești oameni au fost demult eliberați. Pur și simplu s-a tărăgănat aducerea lor acasă. Cred că ceea ce a spus Candu este mai adevărat decât ceea ce a spus Dodon. Este cea mai mare prostie să legi așa ceva de alegeri. Aduceți oamenii acasă și nu vă jucați cu viața lor”, a declarat Voronin, în cadrul unei conferințe de presă.

Amintim că liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că piloții moldoveni puteau fi aduși acasă încă în primăvara trecută, dar președintele Igor Dodon s-ar fi opus. Acesta ar fi dorit că eliberarea acestora să aibă loc în plină campanie electorală.

„Problema cu ostaticii se întinde din primăvara anului trecut. Ați văzut avionul privat pe aeroport (la Moscova nr. )? Dacă mai făcea o oră și 30 de minute ca să ajungă la Chișinău… Putea. Iată care e problema. El (Dodon n.r.) îi mai tine o săptămână ostatici. O să-și pregătească coafura și va merge la Moscova. O să vină oamenii la aeroport, o să se pună în genunchi și o să plângă. El pe scârba la oamenii aceștia își face PR”, a declarat Usatîi.

Ulterior, într-o postare live pe Facebook, Usatîi a declarat că Dodon bagă bețe în roate delegației Ministerului de Externe care a plecat ieri la Moscova pentru a-i aduce acasă pe moldovenii salvați.

La rândul său, Andrian Candu a spus, tot ieri, că Igor Dodon a dat dovadă de un cinism ieşit din comun în acest caz şi că ar putea fi cercetat penal pentru acest gest.

“Iată de cât cinism a dat dovadă Igor Dodon, pentru a obţine nişte dividend politice. Acest lucru ar putea constitui subiectul unui dosar penal pe numele lui Dodon, care şi-a luat ostatici propriii cetăţeni”, a spus Andrian Candu.

”Trei ani şi ceva de zile insituţiile noastre s-au chinuit să-i ascoată pe acei oameni din Afganistan şi au reuşit acest lucru. Dodon, însă, a vorbit cu prietenii lui de la Moscova, iar şi avionul, care trebuia să zboare la Chişinău, s-a deplasat la Moscova. Ei sunt ţinuţi acolo deja trei luni, pentru ca Dodon să profite de ei în campania electorală. Iar pe urmă, să vină pe cal alb şi să spună că el i-a eliberat”, a mai declarat Andrian Candu.

sursa: timpul.md / foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By