VIDEO // Trei persoane și-au deschis „business” online într-un apartament din Capitală: au găsit câteva tinere ca să facă video chat

Screenshot_2

Trei persoane cu vârste de 26, 28 şi 29 de ani, originare din municipiul Chişinău şi or. Tiraspol, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Doi suspecţi se află în arest pe un termen de 30 de zile, iar al treilea urmează a fi reţinut. Poliția a identificat trei tinere care activau în calitate de model de video-chat.

Suspecții au creat o rețea de proxenetism specializată în prestarea serviciilor sexuale contra plată în regim on-line de către tinere, prin intermediul unei reţele de socializare.

”Afaceriştii” au închiriat un apartament în mun. Chişinău, amenajat cu camere web şi tehnică computerizată, unde tinerele prestau servicii sexuale virtuale. Cu potențialele modele, suspecţii făceau cunoștință prin rețelele de socializare, iar ulterior erau convinse să lucreze în calitate de model de video chat în studioul improvizat.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor 50% din venitul total, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării. Până în prezent, au fost identificate 3 tinere cu vârsta de 18 – 28 de ani, care activau în calitate de model de video-chat, de circa două luni.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii CCTP, la 13 februarie curent, au fost reținuți în flagrant în apartamentul amenajat din mun. Chişinău.

În cadrul percheziţiilor efectuate în locuinţă, poliţiştii au ridicat tehnică de calcul, camere web, stative, articole de vestimentaţie folosite de tinere în activitatea de video-chat şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru proxenetism. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 4 la 7 ani.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Pe parcursul anului 2018, poliția a înregistrat 39 de cazuri de proxenetism.

You may also like

Comments are closed.

By