VIDEO // Reținut înainte ca să trimită două moldovence în Italia unde urmau să se prostitueze. Fetele trebuiau să ofere „servicii” la 10-15 clienți zilnic

Screenshot_6

PCCOCS și INI au reținut un bărbat de 42 ani, cetățean al Republicii Moldova, bănuit de proxenetism. Acesta, împreună cu alți complici, care la moment se află în afara Republicii Moldova, a determinat două tinere de 22 și respectiv 23 de ani, originare din raioanele din centrul ţării, să practice prostituţia în Italia, în schimbul sumei de 2000 euro lunar. Zilnic, fetele erau îndemnate să întrețină relații sexuale cu 10-15 clienți.

Suspecţii si-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în scopul practicării prostituției pe teritoriul Italiei mai multe tinere din Republica Moldova.

În data de 13 februarie, oamenii legii au descins la domiciliul suspectului, de unde au fost salvate tinerele care, în dimineaţa zilei de 14 februarie, urmau să fie transportate. La fel, în rezultatul perchezițiilor, au fost depistate şi ridicate mai multe documente care confirmă transferurile bănești efectuate din Italia de către complicele suspectului.

La demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile. În caz de condamnare, făptuitorul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termene de până la 7 ani.

În prezent, sunt întreprinse măsurile necesare pentru identificarea și altor tinere racolate de către suspecți, a tuturor persoanelor implicate în schema infracțională, dar și în vederea identificării și confiscării mijloacelor bănești și altor bunuri obținute pe calea criminală.

You may also like

Comments are closed.

By