Un nou scandal ar putea diminua și mai mult credibilitatea Facebook! Foști angajați dezvăluie cum rețeau se bagă în viețile private ale oamenilor și le urmărește fiecare mișcare

facebook-localizare-1170x658

Facebook deţine o listă neagră cu persoane ale căror deplasări şi activitate online este monitorizată constant. Dezvăluirea a fost făcută de mai mulţi foşti angajaţi ai reţelei de socializare.

Potrivit lor, reprezentanţii Facebook pot urmări fiecare mişcare a utilizatorilor săi şi să afle locaţia lor fizică şi atunci când nu folosesc în mod direct serviciile aplicaţiei.

Lista este numită „BOLO” prescurtare de la “be on the lookout”, ceea ce din engleză se traduce „fii cu ochii în patru”.

De cele mai multe ori acolo ajung persoane neagreate de conducerea Facebook, printre care foşti angajaţi care ar putea dori să se răzbune, dar şi cei care au intrat în atenţie prin atitudine ostilă şi comentarii negative.

Un alt detaliu important, este că dacă li se solicită, reprezentanţii companiei pun la dispoziţia autorităţilor orice date persoanele ale utilizatorilor.

Deşi nu neagă existenţa unei astfel de liste cu persoane neagreate de companie, administratorii Facebook dau asigurări că numele incluse pe acolo sunt aprobate numai după o verificare riguroasă.

sursa: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By