Trollii lui Filat și-au găsit un loc călduț în tabăra Maiei Sandu

maia sandu

Dezvăluirile bloggerului Eugen Luchianiuc, care spunea, zilele trecute, că unul dintre liderii trollilor moldoveni este Dumitru Alaiba, candidatul binomului PAS-PPDA în circumscripţia 51, SUA-Canada, au bulversat postacii din tabăra binomului PAS-PPDA.

Luchianiuc a spus, între altele, că, alături de Alaiba, mai mulți trolli ai PLDM-ului au găsit un loc călduţ în interiorul Partidului Acţiune şi Solidaritate condus de Maia Sandu.

„Maia Sandu are foarte mulți trolli ai PLDM-ului în partid, iar unul dintre liderii acestor trolli, unul dintre adminii a multor pagini create de către PLDM. Țineți minte pagina „Jios Aliansul”, pagina care era administrată de Alaiba, Gavriliță? Era pagina favorită a lui Vlad Filat. Ei puneau imagini, se duceau la Filat pentru aprobare: „- Iată, dl Filat!” și Filat, „da, pațani, molodțî!””, a declarat Eugen Luchianiuc, în trecut și el fost administrator al unei pagini de trolli de pe rețelele de socializare.

Anterior și ziarul Timpul a explicat cum activau și activează trollii PLDM-PAS-PPDA.

”Aceștia lustruiesc la comandă imaginea Asului de Verde, plasând pe net false comentarii (ca şi cum „în numele poporului”), ce conţin pasaje întregi, extrase direct din rapoartele guvernamentale ale acestuia; şi asta fără măcar a se obosi cât de puţin să le modifice!!! De ce s-ar obosi, când salariul gras şi aşa vine automat de la buget! Asta, pe de o parte. Pe de altă parte, cu adevărat liberii comentatori, care, vezi bine, îşi „permit” să nu fie de acord cu părerea „spiriduşilor”, postând argumente inteligente şi imbatabile contra Asului de Verde, sunt insultaţi ca răspuns de aceştia prin cuvinte necenzurate, ca la uşa cortului”, scria Timpul în 2013.

În opinia autorului Dinu Roată, trollii din tabăra lui Filat, au devenit o veritabilă instituție de intimidare.

”Tocmai din acest motiv, neafiliaţii şi echidistanţii au înţeles că devine inutil să mai foloseşti spaţiul Internetului pentru a-ţi exprima opinia, acesta devenind o cancelarie partinică în care trebuie să domine o singură părere – una foarte pozitivă despre Șeful de Verde. Păcat că aşa înţelege un om de stat să-şi facă treaba, corupând suflete tinere și dându-le un exemplu cum nu trebuie să educi tânăra generaţie! Asta înseamnă dorinţa atavică de a deţine puterea absolută, de a fi cu orice preţ liderul nr. 1”, se mai spune în materialul citat.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By