STOP FALS! Presa care laudă opoziția spune minciuni despre autobuzele aduse la Chișinău: e un model diferit de cel din Dușanbe

Autobuze-1200x600

Un internaut a demonstrat că mai multe surse de presă on-line au manipulat cititorii când au spus că autobuzele achiziționate de Primăria Chișinău sunt de mâna a doua, iar pentru ele s-a plătit o sumă mult mai mare decât este costul real al acestora.

Carolin Minciuc scrie că orice producător, precum este și Isuzu are mai multe tipuri de transport. În cazul de față, avem Citibus și CitiPort. Este suficient de a căuta pe google sintagmele  „Citiport+ISUZU+price” și „CitiBus+ISUZU+Price” rezultatul va fi că CitiBus sunt mai ieftine decât CitiPort, precum un Mercedes B-klass e mai ieftin decât un S-klass, precum o Toyota Auris e mai ieftină decât Toyota Camry, precum un VW Polo e mai ieftin decât VW Touareg.

Portalul de știri moldstreet.md a publicat astăzi o știre în care scrie că un autobuz de marcă Isuzu în Tajikistan costă 85700 de euro, iar pentru Republica Moldova, un autobuz costă 130 de mii de euro. Totuși, aceștia nu au specificat că de fapt este vorba de două modele diferite de autobuze.

Internautul spune că un CitiBus este de cu trei metri mai scurt decât un CitiPort, iar la Chișinău au fost procurate anume CitiPort-uri, Citibus-urile le puteți vedea accesând acest link, ele au fost procurate de primăria din capitala Tadjikistanului, Dușanbe.

„Faptul că voi acum încercați să distorsionați asta intenționat este evidentă, dar dacă v-a scăpat acest mic detaliu, că aceste două tipuri de autobuse se diferențiază între ele și sunt modele ABSOLUT diferite, mă duce la ideea că sunteți VARZĂ ca și jurnaliști”, scrie internautul în mesajul său.

Acesta îi mai acuză pe jurnaliști că nu finisează investigațiile ce le-au început. Totodată, Minciuc a cerut de la autorii știrilor să revină cu scuze către cititori și să șteargă fake-news-urile de pe portalurile de știri în cauză.

AICI puteți vedea modelele de autobuze pentru a face diferența dintre cele de la Chișinău și cele de la Dușanbe.

sursa: telegraph.md

You may also like

Comments are closed.

By