Sondaj // PSRM, ACUM, PDM și Partidul Șor au șanse să ajungă în Parlament

parlament4

Socialiștii și blocul electoral ACUM pierd încrederea moldovenilor, în timp ce PDM și Partidul Șor continuă să crească. Anume aceste formațiuni politice au șanse să ajungă în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri, arată datele celui mai recent sondaj al IMAS, realizat în ianuarie. 

Astfel, pentru PSRM ar vota 28,5%, comparativ cu 28,9%, cât arăta studiul precedent, realizat de IMAS în decembrie 2018. Într-o singură lună, blocul electoral format din PAS și PDA a pierdut peste 7 puncte procentuale și este creditat cu 19,2% din sufragii, comparativ cu 26,6%, cât aveau împreună cele două formațiuni la sfârșitul anului trecut. De cealaltă parte, a crescut ratingul democraților. 18,4% dintre moldoveni sunt gata să voteze pentru PDM, comparativ cu 16,4%, în decembrie.

A patra formațiune care, potrivit sondajului, ajunge în Parlament, Partidul Șor, a crescut până la 6,7% (5,1% în decembrie). La limita pragului electoral de 6 la sută se situează Partidul Comuniștilor, pentru care ar vota 5,6% din alegători. În decembrie, scorul PCRM era de 5,3%.

14,7% nu au știut sau nu au vrut să spună pentru cine vor vota. În decembrie, ponderea indecișilor a fost de 14,1%

Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți. Marja de eroare este de +-2,5%.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By