7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

SONDAJ // Moldovenii sunt convinși că PDM va câștiga alegerile (UPDATE)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cei mai mulți moldoveni sunt siguri că alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi câștigate de Partidul Democrat din Moldova. Potrivit noului sondaj IMAS, 31,4% dintre respondenți cred că PDM va rămâne la putere, în timp ce 24% îi văd victorioși pe socialiști și numai 7,6% cred că alegerile vor fi câștigate de blocul binomului PAS-PPDA.

Sondajul mai arată că majoritatea cetățenilor își pun speranțele în PDM, când este vorba despre creșterea nivelului de trai. 23,8% cred că democraților acest lucru le va reuși cel mai bine. 22,7% așteaptă schimbări în acest sens de la PSRM și 14,5% – de la blocul ACUM.

Un număr și mai mare de cetățeni crede că anume democrații pot ajuta pensionarii (28%), după care vin socialiștii (22%), iar 13% cred că acest lucru va reuși blocului ACUM.

Fiecare al treilea moldovean (32,6%) crede că anume democrații pot îmbunătăți situația drumurilor din țară, la diferență mare la acest capitol sunt socialiștii (17,1%) și blocul ACUM (12,1%).

Sondajul a fost realizat în perioada 19-31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți. Marja de eroare este de +-2,5%.

Screenshot_16

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img