SISTEMUL informațional al CEC supus ATACURILOR CIBERNETICE

CEC-Wallpaper

Sistemul informaţional al Comisiei Electorale Centrale a fost astăzi ţinta mai multor atacuri cibernetice. Declaraţia a fost făcută de reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei cu puţin timp în urmă. Oamenii legii au mai adăugat că toate tentativele de spargere a serverelor CEC au fost contracarate.

„Astăzi au avut loc mai multe încercări de a bloca sistemul informațional al Comisiei Electorale Centrale prin atacuri cibernetice. Astfel serviciul tehnologiei informaționale și securitatea cibernetică al serviciului sistemului de alegere au blocat aceste atacuri și respectiv au asigurat ca sistemul informatic să funcționeze fără devieri.

Pe cazul dat, serviciul specializat al inspectoratului național al poliției au inițiat o investigație”, a declarat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian.

PUBLIKA.MD amintește că astăzi Moldova și-a ales viitorul pentru următorii patru ani. Scena politică aşteaptă voturi, în cadrul unui scrutin ce aduce mai multe noutăţi. Pentru prima dată în istoria ţării, alegerile se desfăşoară în baza sistemului electoral mixt. Simultan, are loc şi referendumul consultativ. Astfel, moldovenii au votat pentru reducerea numărului de deputaţi de la 101 până la 61 şi retragerea mandatelor aleşilor.

sursa: Publika.md

You may also like

Comments are closed.

By