S-a aflat cine este personajul pus de Dodon să țină ostaticii moldoveni în Moscova! Presa rusă: are afaceri ilegale de miliarde

754886265154664

Cel mai mic fiu al procurorului general al Rusiei, Igor Ceaika, este pilonul afacerii de familie a demnitarului, iar presa de la Moscova scrie că multe din aceste afaceri sunt la limita legii sau chiar ilegale.

Astfel, Igor Ceaika ar fi acaparat mai multe firme, prin scheme ce presupun ameninţarea sau presiunile asupra unor oameni de afaceri, sporirea controalelor sau deschiderea dosarelor penale. În anchete sunt vizaţi şi multi subalterni ai procurorului rus, care ar fi participat în acte de coruptie. Datorită funcţiei deţinută de tatăl lor, Igor Ceaika şi fratele său, Artiom, ar fi reuşit să obţină mai multe afaceri în toată Rusia, printre care conducerea Căilor Ferate în anumite oraşe sau companii de extracţie de sare şi nisip. Fraţii Ceaika au ajuns să controleze o companie cu o cifră de afaceri de 300 de miliarde de ruble, echivalentul a peste 4,5 miliarde de dolari.

Totodată, familia Ciaika are o firmă de avocatură în Rusia și o alta – în Elveția – FT Conseils, cu sediul în Lausanne. De asemenea, familia ar fi privatizat ilegal compania de transport maritim Verkhnelensky, o întreprindere de stat din regiunea Irkutsk cu cel puțin 12 nave.

Printre activele care sunt considerate parte a imperiului fiilor procurorului general al Rusiei se numără – Mina de sare Tiretsk, exploatarea Vorobiev din Kaluga, o companie de neferoase, deţinută anterior de Căile Ferate, „Sibirski Element” şi alte întreprinderi.

Amintim că Igor Ceaika este proprietarul ONG-ului care îi reține la Moscova pe cetățenii moldoveni eliberați din captivitate din Afganistan.

ostatici afganistan.jpg5.jpg Screenshot_4 Screenshot_17 Screenshot_18

sursa:  Timpul.md / foto (Președinție)

You may also like

Comments are closed.

By