PRO TV își confirmă statutul de Fake News TV – a dat că o poză din 2017 din Bișkek, cu un miel în rucsac, ar fi din Chișinău

Newspaper with fake news headline

Postul de televiziune Pro TV s-a umplut din nou de penibil, după ce a difuzat o știre cu o fotografie în care un individ transporta o oaie în rucsac, în microbuz. Canalul respectiv susține că imaginea ar fi din Chișinău, însă dacă ar fi verificat proveniența pozei, cei de la Pro TV Chișinău ar fi aflat că ea a fost făcută, de fapt, în Bișkek, capitala Kîrgîzstanului și e veche de doi ani! Acest lucru se vede din captura făcută de pe portalul pikabu.ru.

Nu este pentru prima dată când acest  post distribuie minciuni. Acum câteva zile, Pro TV, alături de  Jurnal TV și TV 8 au publicat o știre în care afirmau că liderul PDM, Vad Plahotniuc, ar fi votat în ziua de 23 februarie. Partidul Democrat din Moldova a prezentat dovezi clare despre minciuna crasă, promovată de cele trei canale.

Tot zilele gtrecute, Pro TV, alături de Jurnal TV și TV8, a informat și despre faptul că raiderul Veaceslav Platon ar fi fost înjunghiat la indicațiile guvernării, dar și că se pune la cale asasinarea acestuia. Atât avocatul poporului, cât și procurorii, au demonstrat că este vorba despre un fals. Platon este în viu și în stare bună. Mai mult, procurorii au stabilit că scrisoarea unui deținut care afirma că i s-ar fi propus să-l omoare pe Platon a fost dictată personal de raiderul condamnat.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By