Primele cinci troleibuze, cu prize USB și camere video, vor fi puse pe rute până la sfârșitul lunii curente (FOTO)

img (10)

Cinci troleibuze de tip nou cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe rute, până la sfârşitul lunii februarie, anunță Primăria municipiului Chișinău. Acestea sunt primele unități asamblate în cadrul ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC) , care vor fi dotate cu sisteme de monitorizare video și prize USB.

img (6)

img (7)

Noile tehnologii vin să sporească calitatea serviciului de transport public în municipiu prin: dotarea cu prize USB, prevăzute pentru călători, la încărcarea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice; de cealaltă parte, sistemul de monitorizare video va permite gestionarea îmbarcării/debarcării pasagerilor din mijlocul de transport, precum și sporirea securității în trafic.

Potrivit directorului RTEC, Dorin Ciornâi, în prezent sunt în stadiu de finalizare lucrările de asamblare a trei unităţi de transport din primul lot de cele cinci planificate pentru anul 2019. Aceste troleibuze sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, încălzire geamuri, dar și retrovizoare acționate electric.

img (5)

img (8)

img (9)

img (2)

Primăria menționează că, în bugetul municipal pentru anul curent au fost prevăzute 102 milioane de lei pentru achiziționarea a 30 de seturi de troleibuze cu propulsie autonomă, care vor fi livrate RTEC pentru asamblarea finală de către Uzina „Belkommunmash” din Belarus.

img (4)

img (3)

img (1)

You may also like

Comments are closed.

By