Polițiști de frontieră, ATACAȚI de un vânător în timp ce încercau să-l rețină // FOTO

Screenshot_5

Polițiștii de frontieră din Brânza au fost atacați de un vânător în timp ce încercau să-l rețină, asupra lor fiind trase două focuri de armă. Bărbatul de 29 de ani este locuitor al satului Slobozia Mare, raionul Cahul.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri, 13 februarie. Bărbatul a fost observat cu arma în spate în apropiere de Slobozia Mare. Acesta a fost somat să se oprească pentru verificări, însă a refuzat și a tras două focuri de armă în direcția polițiștilor de frontieră. Ulterior, acesta a aruncat arma și a încercat să fugă în direcția localității. Pentru reținerea acestuia, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare cu efectuarea a cinci împușcături în plan vertical, potrivit unui comunicat al PF.

Bărbatul a opus rezistență și s-a comportat agresiv cu angajații PF. Cercetările suplimentare au stabilit că persoana era în stare de ebrietate, etilotestul a indicat 0,18 mg/l alcool în aerul expirat. Într-un șanț a fost găsită și arma de vânătoare de model „ИЖ 27-Е”.

Pentru fapta sa, polițiștii de frontieră au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 349 alin.2 CP al RM, conform căruia persoana riscă închisoare de la 4 la 8 ani. Cetățeanul a fost reținut pentru 72 de ore.

Screenshot_2

Screenshot_4

Screenshot_3

You may also like

Comments are closed.

By