Poliția i-a prins pe cei care dezmembrau mașini de model Lexus și Toyota, în Chișinău și Odesa (FOTO/VIDEO)

Screenshot_11

O grupare infracțională specializată în comiterea furturilor de accesorii auto de la automobile de lux precum Lexus și Toyota (faruri, senzuri de parcare, bare de protecție, torpedouri, radiatoare, etc.), comise pe teritoriul municipiului Chișinău, a fost destructurată de ofiterii Direcției Combaterea crimelor grave a INI în comun cu cei ai Direcției Poliției Criminale din regiunea Odesa.

Membrii grupării, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 32 și respectiv 43 de ani, originari din regiunea transnistreană, sunt suspectați de comiterea a peste 15 furturi timp de circa două luni de zile. Suma pagubei pe teritoriul Republicii Moldova se ridică la 2 milioane de lei.

Suspecții acționau preponderent pe timp de noapte și sustrăgeau accesorii de la automobile parcate pe teritoriul mun. Chișinău și localitățile regiunii Odesa prin metoda spargerilor geamurilor.

În privinţa grupului infracțional au fost efectuate un şir de măsuri speciale de investigaţii, acțiuni de urmărire penală, cât și ambuscade pe timp de noapte.

În cadrul acțiunilor s-a stabilit că figuranții aveau în posesie mai multe automobile cu care se deplasau la locul comiterii infracțiunilor.

Urmare a amplei operațiuni comune desfășurată de polițiștii moldoveni și cei din Odesa, au fost reținuți în flagrant doi dintre suspecți, în momentul dezasamblării unui automobil de model Lexus, în orașul Odessa.

În continuare, polițiștii moldoveni în colaborare cu organele de drept din Odesa, întreprind acțiuni speciale de investigație pentru stabilirea și reținerea tuturor persoanelor care fac parte din grupare precum și stabilirea tuturor cazurilor comise de membrii grupării.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor pe teritorilor Republicii Moldova, suspecții riscă de la 7 la 12 de închisoare.

Screenshot_15

Screenshot_14

Screenshot_13

Screenshot_12

Screenshot_2

You may also like

Comments are closed.

By