Pentru alegerile și referendumul din 24 februarie, pentru secțiile de votare din țară, vor fi tipărite circa 12 milioane de buletine de vot

alegeri urna

Comisia Electorală Centrală a stabilit, astăzi, tirajul buletinelor de vot la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019 pentru secțiile de votare din circumscripțiile uninominale nr. 1-48. În total, urmează a fi tipărite 11 863 788 buletine de vot.

Buletinele de vot se vor tipări pe hîrtie opacă (mată), iar acestea se vor deosebi prin culoare: cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională – culoare gri afumat. În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sînteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” – va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” –  va avea culoarea bej.

Amintim că la 24 februarie 2019 vor avea loc alegeri parlamentare și referendumul republican consultativ.

You may also like

Comments are closed.

By