PDM o denunță pe Sandu la CEC: Face ilegal agitație anti-referendum, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru plebiscit

Screenshot_9

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că Maia Sandu, copreședinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, face agitație electorală anti-referendum, deși nu s-a înregistrat în calitate de concurent electoral pentru referendum.

În cadrul unui mesaj video distribuit de mass-media, Maia Sandu a îndemnat alegătorii să nu ia buletinele pentru referendum, încălcând astfel prevederile Codul electoral.

Și mai gravă este presiunea pe care Maia Sandu o face asupra membrilor secțiilor de votare să nu dea buletinele de vot pentru referendum decât dacă le cer cetățenii. Această presiune reprezintă o încercare evidentă de influențare și fraudare a votului pentru referendum.

„Considerăm inadmisibilă încălcarea legislației electorale de către participanții la alegerile parlamentare și solicităm atenționarea concurentului electoral pentru alegerile parlamentare Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS””.

You may also like

Comments are closed.

By