Operațiunile de la finele anului 2018 // Oamenii legii au găsit CINE vindea droguri în cluburile de noapte (VIDEO)

Screenshot_4

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul procuraturii municipiului Chișinău oficiul Râșcani, au destructurat un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor de tip pastile Ecstasy în cluburile de noapte din Chișinău.

Amintim că, în lunile noiembrie – decembrie 2018, polițiștii au descins în două cluburi de noapte din municipiul Chișinău, fiind reținute 10 persoane, printre care și administratorul unui local, chelneri și alte persoane implicate în comercializarea drogurilor. Ulterior, au fost întreprinse acțiuni pentru identificarea sursei de proveniență a drogurilor, fiind obținute informații și date referitor la originea pastilelor Ecstasy.

Astfel, au fost identificați doi bărbați, cu vârsta de 24 și respectiv 32 de ani, domiciliați în raionul Anenii Noi, care acționau prin intermediul persoanelor de încredere – angajați ai cluburilor de noapte sau clienți permanenți ai acestora și le transmiteau droguri de tip pastile Ecstasy pentru comercializare.

Pe parcursul a două luni, polițiștii și procurorii au documentat acțiunile ilicite ale persoanelor menționate, fiind obținute probe pertinente care au demonstrat faptul comercializării drogurilor, fiind efectuate achiziții de control prin intermediul investigatorilor sub acoperire.

În urma descinderilor suspecții au fost reținuți, iar în rezultatul perchezițiilor efectuate au fost ridicate peste 300 de pastile Ecstasy de culoare verde, identice celor depistate anterior în cluburile de noapte, precum și marijuană cu masa totală de aproximativ 250gr.

O pastilă Ecstasy era comercializată de către suspecți cu 150 de lei, iar în cluburile de noapte acestea erau vândute consumatorilor la prețul de 400 lei. Pastilele erau aduse de către suspecți pe cale de contrabandă din Olanda, utilizând în acest sens serviciile de transportare a coletelor.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor de la BPDS „Fulger”.

Cercetările continua pentru identificarea altor persoane implicate în acest caz.

You may also like

Comments are closed.

By