Incendiu forestier în Noua Zeelandă: se extinde pe mii de hectare, oamenii – evacuați

1549424175611

Un incendiu forestier produs pe Insula de Sud din Noua Zeelandă se extinde pe mii de hectare, distrugând proprietăţile oamenilor şi forţând evacuarea a aproximativ 100 de case, au anunţat miercuri autorităţile neozeelandeze, relatează Reuters.

Incendiul care a început la Valea Pegion din Nelson s-a dublat marţi peste noapte pentru a se întinde pe 1870 de hectare într-un perimetru de 20 kilometri, a transmis Oficiul de Management al Situaţiilor de Urgenţă din regiunea Nelson Tasman.

The fire casts an orange glow as it burns across Pigeon Valley in Nelson.

Mai mult de 100 de case au fost evacuate sau autoevacuate, se spune în comunicat, iar oamenii s-au adăpostit în centrele pentru apărare civilă. Autorităţile au declarat starea de urgenţă în regiunea Nelson-Tasman, citează Mediafax.

Mai multe case au fost arse, deşi nu au existat date despre victime sau răniţi până acum. Vânturile puternice au împrăştiat flăcările şi pompierii s-au luptat pentru a ajunge în zonele de pădure afectate.

Aerial view of fire near Nelson.

Oficialii declară că 12 echipe de pompieri au lucrat peste noapte pentru a controla incendiul, iar 10 elicoptere şi două avioane au fost folosite miercuri pentru a controla incendiul. Ar putea dura până la patru zile pentru a stinge incendiul, au anunţat pompierii.

You may also like

Comments are closed.

By