Igor Dodon a fost atenționat de CEC să nu se implice în campania electorală

51495305_2181568162084066_883986462305943552_n

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și a aplicat sancțiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative.

Decizia vine ca urmare a examinării, în ședința publică din 08 februarie curent, a sesizărilor depuse de către doi concurenți electorali, Partidul Șor și PL, care au înștiințat Comisia despre încălcarea cadrului legal în perioada electorală.

Astfel, Comisia a reținut că prin susținerea acordată de Președintele țării unui concurent electoral și acțiunile de transfer de imagine în beneficiul acestuia, s-a încălcat principiul de participare pe bază de egalitate în campania electorală a celorlalți concurenți, fapt incompatibil cu standardele desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte.

Prin urmare, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimente pe care le-a organizat și/sau la care a participat Președintele țării, preluarea și diseminarea prin diverse instrumente a acestor evenimente reprezintă relații de „simbioză” în urma cărora PSRM se asigură de beneficii prin utilizarea resurselor administrative ale Președinției.

Totodată, CEC a recomandat concurentului electoral Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” să se abțină de la utilizarea resurselor administrative prin intermediul Președinției Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By