Grupare infracțională specializată în comercializarea drogurilor, anihilată // VIDEO

Screenshot_4

O grupare infracțională, specializată în prepararea și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată de către procurorii PCCOCS și angajații INI al IGP. Marfa era comercializată în cantități deosebit de mari, în orașul Anenii-Noi.

Din grupare fac parte patru persoane, care au fost reținute în data de 15 februarie 2019, în timp ce vindeau droguri.

În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

Investigațiile continuă pentru a fi stabilită proveniența substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

La data de 17 februarie 2019, persoanelor reținute le-a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 zile. Pentru infracțiunile comise făptuitorii, riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 pînă 15 ani.

PVP este un drog sintetic – analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugere a organismului este mult mai rapidă. Efectul consumării acestui tip de substanțe etnobotanice are un impact negativ asupra psihicului persoanei, provocând stări agresive, halucinații și creând dependența puternică.

Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300-400, de lei, pentru 1 gram de PVP – 800-1000 de lei.

You may also like

Comments are closed.

By