Gaburici: Agricultura performantă și turismul rural – domenii de perspectivă pentru economia RM

pavelzingan080219_4

Agricultura performantă, bazată pe tehnologii moderne, dar și turismul rural sunt domenii de perspectivă pentru economia moldovenească. Ministrul Economiei Și Infrastructurii, Chiril Gaburici, susține că nu ar ezita să investească în aceste sectoare, dacă i s-ar ivi ocazia.

”Agricultura, dar bazată pe tehnologii moderne. Sere Indoor, care ne permit să creștem până la cinci roade pe an. Nu este obligatoriu să lucrăm cu o singură cultură. Într-o seră putem crește roșii, în alta verdețuri. Așa e mult mai ușor să urmărit tendințele, de pe piață”, a declarat Gaburici, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zingan. ”O altă direcție în sectorul agrar – frigiderele în raioane. Un singur producător nu își poate permite să cumpere o instalație frigorifică, de aceea este nevoit să vândă producția repede, la prețuri neconvenabile. Frigiderele îi rezolvă această problemă”, a mai spus Gaburici într-un interviu.

Un alt teren fertil pentru investiii este, în opinia lui Chiril Gaburici, turismul rural, care începe să se dezvolte intens.

”Turismul rural. Deja începe să se dezvolte. Cred că în anii următori, pe acest segment turistic, cererea va depăși oferta”, a mai spus Chiril Gaburici.

AICI – interviul integral.

You may also like

Comments are closed.

By