Fostul comunist Mark Tkaciuck confirmă punerea la cale a unei alianțe secrete PLDM-PCRM

mark-tkaciuc

Fostul membru al Partidului Comuniștilor, Mark Tkaciuck, recunoaște public, în premieră, existența unei înțelegeri secrete între PCRM și PLDM-ul lui Vlad Filat, pentru înlăturarea exponenților PDM din structurile puterii de la Chișinău, în anii 2012-2013.

Într-o postare pe Facebook, Mark Tkaciuc scrie că respectiva înțelegere, parafată documentar, a avut loc în timpul scandalului „Pădurea Domnească”.

„Atunci, la sfârșitul anului 2012-începutul anului 2013, după scandalul „Pădurea Domnească”, interesele PLDM și PCRM au coincis perfect. Era vorba despre înlăturarea lui Plahotniuc din funcția de vicepreședinte al Parlamentulu și a lui Marian Lupu din funcția de președinte al Legislativului. De asemenea, era vorba despre anularea unor proiecte de legi, votate de deputații Alianței pentru Integrare europeană, precum și despre provocarea alegerilor parlamentare anticipate. A fost o coincidență rară de opinii și interese, dar nu putem vorbi despre o alianță de lungă durată între PLDM și PCRM”, a postat Mark Tkaciuk.

Fostul comunist mai scrie că alianța așa și nu a fost formată din cauza lui Filat.

„Filat avea o pasiune fierbinte, să finalizeze tranzacția frauduloasă privind Banca… În numele acestui obiectiv el a renunțat la alegeri anticipate, de la promisiunile jurate în fața societății civile, în numele acestei idei mărețe el de trei ori și-a îndoit și dezdoit partidul, transformând fracțiunea parlamentară a PLDM într-o rară formă de exotică politică nevertebrată”, a conchis Tkaciuk.

Potrivit portalului Telegraph.md, în 2012-2013 au existat cel puțin câteva întâlniri între fruntașii partidelor pentru a discuta tacticile de înlăturare a PDM-ului de la guvernare.

„O astfel de întâlnire a fost convenită în luna aprilie 2013, când trei lideri din partea PLDM (Pistrinciuc, Deliu și Streleț) și trei din partea PCRM (Tkaciuc, Petrenco și Reșetnicov) s-au întâlnit în cabinetul ministrului Justiției, loc sigur în opinia lor, pentru a discuta detaliile operațiunii „Zebra”, care ar presupune un algoritm de mișcări coordonate după modelul (noi un pas – voi un pas)”, scrie Telegraph.md.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By