3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Fenomene meteo rare, în SUA: a nins în Hawaii şi Las Vegas, iar valurile din Pacific au depășit recordul de înălțime

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fenomene meteo foarte rare s-au înregistrat, zilele acestea, în Statele Unite. A nins în Hawaii şi în Las Vegas, acolo unde a mai fost văzută zăpadă doar în urmă cu patru ani.

În statul Hawaii, situat în mijlocul Pacificului, a fost pentru prima dată când ninsoarea a coborât sub altitudinea de 2.000 de metri. Seria de furtuni puternice este provocată de aerul rece provenit din Arctica și Alaska, care a provocat și valuri uriașe în Pacific.

Video: Evan Mazingo

Școlile au fost închise, în Washington, iar judecătorii au anulat toate audierile, luni, din cauza fenomenelor meteo extreme. Rețeaua de metrou a orașului Seattle a fost deja afectată de trei furtuni de zăpadă, în această lună, iar Serviciul Meteorologic Național raportează că pe Aeroportul Internațional din Seattle-Tacoma există un strat de zăpadă de 36 cm, până în prezent, mai mult decât dublul mediei anuale și cel mai mai mare strat din ultimii 30 de ani.

Furtuna care a lovit orașele Seattle și Portland, duminică, a lăsat în urmă un strat de zăpadă de 15 centimetri, dar meteorologii spun că aerul arctic se îndepărtează de zona afectată și sunt așteptate doar ploi, marți și miercuri. În Seattle, efectele zăpezii au fost amplificate și de temperaturile scăzute care au însoțit ninsoarea. Serviciul Meteorologic Național din Honolulu a raportat luni, la vârful furtunii, valuri de 18 metri, la nord de Kauai și Oahu.

Recordul de până acum era de aproape 11,58 m. Inclusiv o cunoscută zonă de agrement situată în Kula, Hawaii, pe insula Maui (Polipoli Spring), a fost afectată de ninsorile din ultima perioadă.

De altfel, schimbările climatice fac ravagii în Hawaii. În octombrie 2018, o insulă a fost înghițită de ape. Și tot anul trecut, dar în august, uraganul Lane a produs pagube importante în Hawaii în primele ore după ce a ajuns la arhipelag.

sursa: libertatea.ro

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img