FAKE NEWS! Un reprezentant al blocului ACUM a lansat un nou FALS în spațiul public despre retragerea unui candidat din alegeri

1463396660_stop-fals-logo

Juristul PAS și candidatul blocului ACUM pentru funcția de deputat, Sergiu Litvinenco, a lansat un nou fals în spațiul public. Minciuna sa, că un alt candidat al blocului ACUM, Tatiana Gamrețchi, a fost eliminată din cursa electorală, a fost dezmințită de către Comisia Electorală Centrală (CEC). Autoritatea menționează că Gamrețchi nu a fost înregistrată în cursă, respectiv, nu putea fi exclusă. Concurentul a atacat decizia de neînregistrare în instanță, dar, în final, Curtea Supremă de Justiție a menținut hotărârea.

”Doamna Gamretchi nu a fost înregistrată, urmare căreia a demarat procedura litigioasă.
Instanța de judecată nu a admis înregistrarea, Curtea de Apel a dispus înregistrarea acesteia, iar Curtea Suprema de Justiție a anulat decizia Curții de Apel.

Deoarece decizia Curții de Apel este definitivă, dar cu drept de recurs, și întru realizarea atribuției de tipărire a buletinelor de vot, Tatiana Gamrețchi a fost inclusă în buletinul de vot, pentru a nu periclita procesul electoral. Aplicând decizia definitivă și irevocabilă a CSJ, în dreptul candidatei respective va fi aplicată ștampila „Retras”, se precizează într-un comunicat al CEC.

Totodată, Comisia cheamă actorii politici și mass-media să nu opereze cu informații false și manipulatorii, care pot periclita buna desfășurare a alegerilor de duminică.

Amintim că Tatiana Gamrețchi a fost desemnată de blocul ACUM pe circumscriția uninominală nr.4, orașul Râșcani. Autoritatea electorală locală a refuzat înregistrarea ei în cursă din cauza încălcărilor depistate în listele cu semnături, depuse de Gamrețchi.

You may also like

Comments are closed.

By