Două moldovence, salvate de la exploatare sexuală: erau într-un autocar, în drum spre Grecia

prostitutie

Procurorii PCCOCS, în comun cu ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au identificat două tinere din familii social-vulnerabile care au fost recrutate și ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale. Persoana bănuită de trafic de ființe umane este o conațională de 23 de ani care, în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei, au organizat transportarea victimelor la Atena, unde acestea erau exploatate sexual.

Activitatea ilegală a bănuitei a fost monitorizată pe parcursul anilor 2017 și 2018. În rezultat au fost identificate două tinere din Republica Moldova de 19 și, respectiv 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării. Suspecta identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea posturi de lucru bine plătite peste hotare și le asigura transportul până la destinație. Ajunse în Grecia, orașul Atena, victimele erau asigurate cu chirie, unde prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Potrivit declarațiilor tinerelor, ele întrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care le revenea doar o jumătate.

Acum două săptămâni, procurorii și polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din mun. Chișinău un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată ”călătoria” în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

În prezent, investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării și altor potențiale victime ale traficului, a tuturor complicilor, precum și a bunurilor obținute din activitatea infracțională. În caz de condamnare, învinuita riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By