Democrații au sesizat CEC despre încălcările comise de Andrei Năstase

nastase vot small

Partidul Democrat din Moldova a cerut Comisiei Electorale Centrale să-l sancționeze pe candidatul ACUM, Andrei Nastase. Asta după ce liderul PPDA a făcut, astăzi, agitație electorală în incinta secției de votare.

”Din imaginile video distribuite de mass-media, se vede clar că acesta face agitație electorală în cadrul secției de votare în favoarea sa și a Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS. Menționăm că, pe lângă încălcarea astfel a legislației electorale, potrivit art.52 din Codul contravențional, continuarea agitației electorale în ziua votării, fie în incinta secției de votare, fie la intrarea în localul secției de votare, este o încălcare care se sancţionează cu amendă”, se spune în comunicatul PDM.

Nu este pentru prima dată când liderul PPDA, Andrei Năstase, încalcă codul electoral. În timpul alegerilor pentru Primăria Chișinău, Năstase a făcut agitație electorală pe rețelele de socializare, chiar în ziua scrutinului, iar acest fapt era interzis de lege. În urma acestor încălcări, rezultatele alegerilor au fost declarate nule de către instanța de judecată. Atunci, mai multe voci spuneau că Năstase, jurist de profesie, cunoștea că încalcă legislația, dar a făcut-o intenționat.

You may also like

Comments are closed.

By