Chirtoacă cere procuraturii din Germania să investigheze frauda de la Air Moldova, pusă la cale de Țopa și Năstase

chirtoaca

Partidul Liberal s-a adresat Procuraturii Generale din Germania în legătură cu frauda comisă cu implicarea liderului PPDA, Andrei Năstase și a nasului sau de cununie, Victor Țopa la compania Air Moldova. Despre aceasta a anunțat pe Facebook președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Acesta a mai sesizat autoritățile germane în legătură cu prejudiciul de 7 milioane de euro, adus statului de către gruparea Țopa-Țopa-Năstase acum 15-20 de ani. „Prejudiciu care se ridică în prezent, având în vedere inflația, dobânda, s.a. la circa 70-100 milioane de euro”, a mai scris Chirtoacă.

Amintim că Dorin Chirtoaca a prezentat mai multe documente care confirma ca pretinsul investitor german, care a stat în spatele tranzacției dubioase de privatizare a Air Moldova este Victor Țopa. Iar finul său de cununie a obținut, profitând de acest fals, condamnarea Moldovei la CtEDO și achitarea sumei de 7 milioane de euro sub forma de compensații.

Victor Țopa a fost condamnat în Moldova pentru alte ilegalități, dar a fugit în Germania de justiție. De acolo el finanțează Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și trustul de presă Jurnal.
 Sursa: timpul.md

 

You may also like

Comments are closed.

By