CEC: Cetățenii din stânga Nistrului care au votat până la ora 13.00 reprezintă mai puțin de unu la sută

507239a9-db4d-4d8f-8cc0-1ee26f660c1b

Cetățenii din stânga Nistrului care au votat până acum reprezintă mai puțin de unu la sută din total. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, doar peste 18 mii de persoane s-au prezentat la urnele de vot sau 0,63 la sută până la ora 13. Cifra acestora e prea mică pentru a influența rezultatele alegerilor, susțin membrii CEC. Tot până la ora 13, peste hotare au votat peste 27 de mii de cetățeni.

În cadrul briefengului CEC, președintele instituției, Alina Russu, a fost întrebată despre transportarea organizată la secțiile de votare a cetățenilor din stânga Nistrului. Funcționarul a declarat că ”în circumscripția nr. 47 pentru Transnistria au votat 8300 de alegători, iar în circumscripția nr. 48 – 7750 de alegători au votat. Spre comparație, la Briceni au votat 16409 de persoane, o participare medie este înregistrată și în majoritatea circumscripțiilor din Chișinău”.

Totodată, într-un comunicat emis de CEC se spune că Legislația națională nu prevede careva interdicții privind transportarea cetățenilor către secțiile de votare. Aceste cazuri urmează fiind documentate în modul corespunzător și examinate inclusiv prin prisma fenomenului de corupere a alegătorilor. Inspectoratul General de Poliție a fost –au prezentat mai multe femei din stânga sesizat despre aceste fapte.

You may also like

Comments are closed.

By