Candu: Gestul lui Dodon în privința ostaticilor moldoveni din Afganistan ar putea constitui un motiv serios pentru intentarea unui dosar penal

Screenshot_9

Gestul incalificabil al preşedintelui Igor Dodon, în raport cu moldoveni ţinuţi ostatici în Afganistan, este unul extrem de cinic şi ar putea constitui un motiv serios pentru intentarea unui dosar penal. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din Hânceşti.

Amintim că Igor Dodon a recunoscut astăzi că a anunţat inițial presa despre eliberarea ostaticilor, iar apoi le-a spus rudelor că apropiaţii lor sunt în siguranţă.

“Igor Dodon a făcut astăzi un lucru extrem de urât. Trei ani şi ceva de zile insituţiile noastre s-au chinuit să-i scoată pe acei oameni din Afganistan şi au reuşit acest lucru. Dodon, însă, a vorbit cu prietenii lui de la Moscova şi avionul care trebuia să zboare la Chişinău, s-a deplasat la Moscova. Ei sunt ţinuţi acolo deja trei luni, pentru ca Dodon să profite de ei în campania electorală. Iar pe urmă, să vină pe cal alb şi să spună că el i-a eliberat”, a declarat Andrian Candu.

Candu a mai spus că Igor Dodon a dat dovadă de un cinism ieşit din comun şi că ar putea fi cercetat penal pentru acest gest.

“Iată de cât cinism a dat dovadă Igor Dodon, pentru a obţine nişte dividende politice. Acest lucru ar putea constitui subiectul unui dosar penal pe numele lui Dodon, care şi-a luat ostatici propriii cetăţeni”, a mai spus Andrian Candu.

Precizăm că, în noiembrie 2015, un elicopter, care aparținea companiei moldovenești „Valan International Cargo Charter”, a fost doborât într-o provincie afgană, ocupată de militanții talibani. La bordul aparatului de zbor se aflau 21 de oameni, 18 soldați afgani și trei moldoveni, printre care doi piloţi şi un inginer de bord. Unul dintre piloţii a decedat şi a fost adus în ţară în luna decembrie a aceluiaşi an. Aparatul de zbor participa la misiuni de pacificare sub egida ONU.

 

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By