Candu, despre blocul șomerilor ACUM: E straniu să propui 25% reduceri la medicamente, când multe sunt deja gratuite

candu

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, îi ia peste picior pe fruntaşii binomului PAS-PPDA, după ce aceştia au promis reducerea cu 25% a cheltuielilor la medicamente.

“Dragi prieteni, spuneți-le cineva celor din Blocul Șomerilor ACUM, că este foarte straniu să propui 25% reduceri la medicamentele esențiale, când deja multe din ele sunt gratuite”, a replicat Andrian Candu, într-o postare pe Facebook.

Acesta le recomandă să meargă în farmacii şi să afle la faţa locului ce medicamente sunt oferite gratuit şi în ce condiţii.

“Dacă cei de la ACUM ar ști să mai citească (pe lângă faptul că nu lucrează) sau pur și simplu ar intra într-o farmacie, ar afla că:
– în Republica Moldova sunt 148 de denumiri comune internaționale de medicamente (aproximativ până la 4,600 de denumiri comerciale înregistrate în Moldova), care sunt compensate 100% de stat (adică gratuite), sau parțial compensate, în baza rețetei eliberate de medicul de familie;
– pentru copiii până la 18 ani, toate medicamentele incluse în lista medicamentelor compensate (afișate în fiecare lună pe site-ul CNAM), sunt obținute gratuit în baza unei rețete eliberate de medicul de familie (100% compensate)”,
a mai scris Andrian Candu.

Screenshot_2

You may also like

Comments are closed.

By