Calea Ferată nu mai are nicio restanță față de feroviari. Filip: oamenii și-au primit salariile, vom munci în continuare pentru majorarea acestora

gara feroviara dse.md

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a reușit să achite angajaților restanțele salariale istorice. De acum încolo, lefurile vor fi achitate în termen. Astăzi, premierul Pavel Filip a menționat că acest lucru a fost posibil în urma optimizării cheltuielilor și reorganizării întreprinderii.

„Mă bucur că toate datoriile acumulate față de angajații Întreprinderii de Stat “Calea Ferată” au fost achitate. Am insistat pe elaborarea unui plan de acțiuni pentru optimizarea cheltuielilor și reorganizarea întreprinderii, iar acum avem rezultate – oamenii și-au primit salariile, iar noi vom munci în continuare pentru majorarea acestora, dar şi pentru modernizarea sectorului de transport feroviar”, a scris Filip pe Facebook.

„Întreprinderea noastră NU mai are nicio restanță față de feroviari. Sunt bucuros că am reușit să lichidăm acele „cozi istorice” înainte de perioada preconizată. Împreună cu întregul colectiv de angajați, dar și cu sprijinul nemijlocit al Fondatorilor companiei – a Agenției Proprietății Publice și a Guvernului, am izbutit să ieșim din impas. Întreprinderea noastră virează lefurile pentru toți salariații în termen”, menționa, ieri, într-o postare, șeful CFM, Iurii Topala.

Pe viitor, conducerea Căilor Ferate își dorește să majoreze salariile angajaților feroviari cu 35 la sută, în acest sens fiind purtate negocieri cu Federația sindicatelor de profil.

„La ora actuală, am instituit o Comisie, formată din reprezentanți ai administrației CFM și a sindicatelor de profil, în cadrul căreia dezbatem modalitatea de majorare a salariilor pentru angajați. Sunt convins că, prin intermediul unui dialog constructiv, vom reuși să găsim soluții de majorare convenabile pentru angajații noștri, dar și pentru companie”, a mai scris Topala.

You may also like

Comments are closed.

By