BOP: Filip și Plahotniuc, peste Sandu și Năstase în topul încrederii cetățenilor

candu filip plahotniuc pd

Unde dai şi unde crapă! Barometrul Opiniei Publice, sondaj prezentat astăzi de IPP, afiliat PAS şi PPDA, îi dă pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, dar şi pe premierul Pavel Filip, peste liderului binomului – Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Astfel, în sondajul citat lider este preşedintele Igor Dodon, care se bucură de aprecierea a peste 32,8 la sută dintre respondenți. Urmează șeful de jure al PSRM, Zinaida Greceanîi – 20,7%. Pe locul trei este primarul degrevat de Orhei, Ilan Șor – 16,9%. Pe următoarele două poziții sunt democrații. În Pavel Filip au încredere 16,1%, iar în Vlad Plahotniuc – 15,5%.

Potrivit BOP, oamenii au mai puțină încredere în liderii binomului PAS-PPDA. Maia Sandu se bucură de aprecierile a 14,8% din alegători, iar în partenerul ei de binom, Andrei Năstase, au încredere 14,5%.

Amintim că soţia directorului IPP, Daniela Terzi-Barbăroşie a fost membru al Consiliului PAS, formaţiune condusă de Maia Sandu, iar expertul IPP Igor Boţan este analist politic de curte la postul TV 8, finanţat de Chiril Lucinschi. Celălat expert, Victor Ciobanu, este nelipsit de la Jurnal TV, post afiliat PPDA-ului lui Andrei Năstase şi finanţat de oligarhul Victor Ţopa.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By