Andi Cristea: Nimeni nu-şi doreşte repetarea episoadelor de instabilitate, produse înaintea învestirii Guvernului Filip

andi cristea big

Ultimii trei ani au adus mai multă linişte în politica moldovenească, după ce Guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit într-un context foarte complicat. De această părere este europarlamentarul român Andi Cristea, într-un comentariu publicat de portalul deschide.md.

„Ultimii trei ani au adus mai multă linişte în politica moldovenească decât eram poate obişnuiţi. Unii văd şi partea rea din spatele acestei linişti, acuzând controlul. Pe de altă parte, mulţi ne aducem aminte de criza politică, socială şi economică din 2015 şi cu siguranţă nimeni nu îşi doreşte repetarea episoadelor de instabilitate, si avem multe de enumerat – aprilie 2009, repetarea alegerilor din 2010, criza guvernamentală din interiorul Alianţei pentru Integrare Europeana din 2013 etc”, susţine Andi Cristea.

Deputatul european trece şi în revistă şi câteva performanţe remarcabile ale guvernării PDM.

“În 2016, Guvernul Filip a venit la putere într-un context foarte complicat, şi are meritul de a fi stabilizat economic şi social ţara. Îndeplinirea foii de parcurs europene la finalul anului 2016, semnarea acordului cu Fondul Monetar International, deschiderea biroului de informare NATO la Chişinău, decizia din 2017 a Comisiei Europene de a oferi asistenţă macrofinanciară şi reluarea finanţărilor europene tăiate în 2015 sunt elemente pozitive clare care dovedesc existenţa voinţei politice în direcţia bună”, conschide Andi Cristea.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By